A Smink….

20141002_203713000_iOSIgen, sminkelni mindenki tud. Nade nem minegy hogyan és mivel!

És ez itt a lényeg.

Egy jó smink nem csak a kedvünket dobja fel, attól jobban érezzük magunkat, de másoknak is tetszetős küllemet biztosít.

Sokan nyilatkoznak azokra – a mondjuk úgy, hogy… “sminkelési szabályok’-ra.

Gondoltam, utánanézek ennek a témának, és hogy is mondjam…

20141002_203829000_iOSIgen, ha egy szinházi sminket csinálunk vannak szabályok, amik abban rejlenek hogy milyen a technika amivel sminkelek, milyen a sorrend, mit kell figyelembe vennünk, és természtetesen azért nem árt belőni a stílust sem, ugye? Egy végzet asszonyát csak nem sminkelünk ki Hófehérke-stílusú sminkkel! 😉

Hasonló a helyzet a fotós sminkkel is.

Nade…. ha arról van szó, hogy legyünk kreatívak, akkor az egyetlen szabály az, hogy NINCS SZABÁLY!!! Mire gondolok? Ki mondta például azt, hogy egy fehér bőrű nőt akinek fekete a haja, nem lehet kisminkelni a szemét citromsárgára? Senki…..

Kevyn Aucoin könyveit bárkinek ajánlom!

20141002_210023000_iOSÁllítólag az a bizonyos kis ördög a részletekben rejlik! Nade, rejtőzik az, az anyagokban is! Nem mindegy mit használunk, mit kenünk az arcunkra. Fő a minőség – és ez van amikor nem az árral függ össze.

Sok termék van a boltokban, mindenkinek megvan a rutinja mit használ. Legyen ez krém, szemceruza vagy alapozó.

Amikor sminkelek, olyan anyagokat használok amiket kipróbáltam, beváltak, jó minőségüek és nem utolsó sorban saját magam is használok.

Felhívnám a figyelmet, hogy NEM mindíg minőségi terméket lehet venni amabizonyos licitálós, netes oldalakon… tehát lányok, érdemes pár kört futni azért a kencéért!

 

 

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: